Jūs naudojate pasenusią naršyklę. Prašome atnaujinti savo naršyklę, kad jūsų naršymo patirtis šiame puslapyje būtų geresnė.
Edukacijos

Gilės nuotykiai virtuvėje

Programa skirta vaikų ir suaugusiųjų grupėms iki 20 asmenų. Užsiėmimą veda Nida Urbonaitė – kulinarinio paveldo puoselėtoja. Užsiėmimo trukmė: 1,5 val. Užsiėmimo kaina: grupei iki 15 asmenų – 53 Eur., didesnei grupei negu 15 asmenų – 5 Eur/asm. Telefonas pasiteiravimui ir išankstinė registracija edukaciniams užsiėmimas (8 445) 77 612. Užsiėmimas vyksta Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre, adresu Vilniaus g. 37, Kretinga. Per užsiėmimą dalyviai sužino, kokį kelią nuo ąžuolo iki garuojančios kavos puodelio nukeliauja gilė. Edukacijos metu dalyviai ne tik išgirsta pasakojimą apie ąžuolo ir gilių galias, bet ir praktiškai išbando gilių kavos gamybą: gliaudo giles, mirko jas piene, mala ir skrudina. Skrudintus gilių miltus užpila karštu vandeniu, balina pienu ir skanauja. Prie gilių kavos siūloma pasivaišinti džiovintais obuoliais. Kol užpilta kava vėsta, siūloma padainuoti dainas, pritariant kanklėms. Ši edukacija suaugusiuosius nukelia į vaikystės prisiminimus apie atostogas kaime, o mažiesiems atveria gamtos pasaulio paslaptis.
Papildoma informacija

Adresas:

Vilniaus g. 37, Kretinga

Telefonas:

8 445 77 612

Trukmė:

Užsiėmimo trukmė: 1,5  val.

Kaina:

grupei iki 15 asmenų – 53 Eur., didesnei grupei negu 15 asmenų – 5 Eur/asm.