Jūs naudojate pasenusią naršyklę. Prašome atnaujinti savo naršyklę, kad jūsų naršymo patirtis šiame puslapyje būtų geresnė.
Privatu: Kretingos rajono kulinarinis žemėlapis

„Kretingos šakočiai“ – dešimtmečiais puoselėjama tradicija

„Mūsų šeimoje šakočiai kepami daugiau nei 50 metų – tai mano tėvų Onos ir Julijono Kumpių palikimas“, – prisipažino Daiva Malakauskienė. Kartu su vyru Arūnu norėdami išsaugoti šeimos tradiciją jie 2008 m. įkūrė įmonę „Kretingos šakočiai“ Daivos mama dukrai perdavė tikrą, autentišką naminio šakočio receptą, Arūnas pagal Daivos tėvo patarimus pats išmūrijo kepimo krosnį ir pasirūpino reikalingais įrankiais. Pasak D. Malakauskienės, kepti šakočius tikrai nelengva: „Per dieną galime iškepti 20 kilogramų šakočio – jis 6 valandas turi būti ant volo ir tik tada galima nuimti. Užsakymų ypač padaugėja vasarą, kai šakotis tampa konkurentas tortui, nes jo galiojimo laikas pakankamai ilgas – 2 mėnesiai“. 2012 m. gavę Tautinio paveldo produktų sertifikatą, šakočių kepimo čempionatuose dalyvaujantys veržlūs ir kupini energijos D. ir A. Malakauskai į šakočių kepimo magiją įtraukė ir savo tris atžalas, vildamiesi, kad ir jie tęs šeimos tradiciją – keps šakočius pagal seniausią receptą tik ant atvira ugnimi degančių beržinių malkų. Ir puoselėja svajonę parengti projektą, pastatyti kepyklą, kur galėtų vesti edukacijas, pademonstruoti visą tiesiog hipnotizuojantį gamybos procesą, supažindinti su šakočio atsiradimo istorija, papasakoti kuo skiriasi šakotis nuo „bankucheno“.
Papildoma informacija

Adresas:

P. Vileišio g. 13, Kretinga

Telefonas:

+37061220786