Jūs naudojate pasenusią naršyklę. Prašome atnaujinti savo naršyklę, kad jūsų naršymo patirtis šiame puslapyje būtų geresnė.
Privatu: Kretingos rajono kulinarinis žemėlapis

Kalakutiena: ir kasdienai, ir šventiniam stalui

1995-uosius ir po juos sekusius keletą metų verslininkė Vilija Baltuonienė prisimena buvusius nelengvais: Vilija ir Vladas Baltuoniai buvo vieni iš pirmųjų Lietuvoje, kurie ėmė auginti mėsinius kalakutus ir prekiauti jų skerdena. Dabar gi Baltuonių kalakutų ūkyje, kur auginami palaidai laikomi paukščiai, o visi pašarai jiems užauginami nuosavoj žemėj, dirbama be tarpininkų: yra net savas mėsos apdirbimo cechas ir rūkykla. Tad, pasak V. Baltuonienės, produkcijos kokybe jie gali garantuoti. O, kaip žinia, būtent kalakutiena, išskirtinai turinti ir baltos, ir raudonos mėsos, – viena sveikiausių paukštienos rūšių, nes kalakutas bet ko nelesa. Iš kalakutienos krūtinkaulių ar nugarėlių išverdamas sodrus, intensyvus sultinys – ir maistas, ir vaistas, o kalakutų krūtinėlių mėsa turi itin daug baltymų. Verslininkė V. Baltuonienė siūlo paskanauti rūkytos krūtinėlės, rūkytų blauzdelių, prie alaus derančių rūkytų uodegėlių, o Kalėdų proga populiari dovana – šviežias kalakutas, nuo 20 iki 30 kilogramų svorio užaugantis per 2-3 mėnesius.
Papildoma informacija

Adresas:

Paukščių g. 9, Kalniškių k., Kretingos r.

Telefonas:

+37069823679

+37044578822